Roergebakken savooiekool met harissa en knoflook
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- milde olijfolie
- 2 eetlepels harissa
- 1 kleine savooiekool of groene kool, in lange repen
- frisgroene olijfolie
Bereiden
Rasp de knoflook. Verwarm een flinke scheut olijfolie en bak de knoflook met de harissa ca. 2 minuten.
Voeg de kool toe en roerbak ca. 10 minuten. Voeg eventueel een scheutje water toe en breng op smaak met zout.
Besprenkel met wat frisgroene olijfolie. Lekker met gegrilde lamskoteletjes en brood.
Kookboek
Het recept 'Roergebakken savooiekool met harissa en knoflook' is afkomstig uit het kookboek...
Arabia bij je thuis
Nadia Zerouali & Merijn Tol
In 'Arabia bij je thuis' leggen Merijn en Nadia alles uit over typische Arabische ingrediënten: hoe je ze gebruikt en waar je ze kunt kopen. En die kennis brengen ze... lees verder
© Kosmos Uitgevers