Savooiekool met pindasaus, rijst en kipsaté

4 personen
bereiden

waardering 8obv 18 waarderingen

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet, in blokjes
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 600 g fijngesneden savooiekool
  • 300 g rijst
  • 3 eetlepels pindakaas
  • 1-2 theelepels sambal oelek

Bereiden

Marineer de kipfilet in 2 eetlepels ketjap en het citroensap.

Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op laag vuur. Schenk een bodem water in de pan en voeg de kool toe. Laat de kool in 15-20 minuten gaar worden, schep nu en dan om.

Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Rijg de kip aan satéstokjes. Bestrooi met weinig zout en wat peper. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kipsaté in 8-10 minuten rondom bruin en gaar.

Giet de kool af, maar vang wat kookvocht op. Roer de pindakaas en 2 eetlepels ketjap door de kool, voeg indien nodig wat kookvocht toe. Breng op smaak met zout en sambal.

Extra benodigd

Satéstokjes

Kookboek

Het recept 'Savooiekool met pindasaus, rijst en kipsaté' is afkomstig uit het kookboek...

Margriet Vier-Jaargetijden-Kookboek

In het 'Margriet Vier-Jaargetijden-Kookboek' vindt u per seizoen de groenten die dan vers van het land komen. Bij elke groente (acht per seizoen) staan drie recepten

... lees verder

© Van Dishoeck

Savooiekool tips

Reacties op dit recept

  • g Lekker gerecht, alleen ik zou het op de grill roosteren. En ik zou magere filet lapjes nemen en die marineren. Heerlijk.
  • Henri We hebben er van genoten, heerlijk.
  • Ingeborg Fijngesneden Savoiekool 15-20 minuten stoven?! Zou ik alleen doen als je van snotgaar houdt.
  • Lex Top gerecht, dank! Ook lekker(-der?) met echte satésaus en met wat taugé.
  • C Dit gerecht kan ook erg goed met witte kool, 'n topper bij ons in huis. Cees
  • Kokkie Heeeeel simpel, het is binnen te houden, maar daarmee is het gezegd.