Little gem en bloedsinaasappel met granaatappel en cayenneolie
- 4 personen
- 15 min
- waardering 7,5
- Bijgerecht
- Mediterraan
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 6 kropjes little gem sla, gewassen en blaadjes losgehaald
- 3 biologische bloedsinaasappels, witte vlies verwijderd en in plakjes gesneden
- pitten van 1 granaatappel
- 1 eetlepel sumak
- voor de dressing
- 75 ml extra vergine olijfolie
- ½ theelepel cayennepeper
- sap van 1 biologische bloedsinaasappel
- een kneepje citroensap
- snuf zeezoutvlokken
Bereiden
Begin met de dressing, zodat de smaken goed op elkaar kunnen inwerken. Doe alle ingrediënten in een schone (jam)pot en schud goed, of klop de ingrediënten tot een homegene dressing. Proef. Wil je hem pittiger? Voeg dan wat meer cayennepeper toe. Proef nogmaals en herhaal tot hij precies is zoals jij lekker vindt.
Schep alle salade-ingrediënten met een scheutje dressing om tot alle blaadjes sla bedekt zijn met de cayenne-olie. Proef en breng zonodig verder op smaak.
Schep de salade op een grote schaal; vergeet niet om ieder laatste beetje olie uit de kom er overheen te gieten. Maak de salade af met de sumak voor een extra laagje citrus, en serveer meteen.
Opmerking
'Bloedsinaasappels zijn niet alleen oogverblindend mooi, maar ook ontzettend lekker. Doorsnijden geeft hun prachtige binnenste weer, met verschillende tinten rood en oranje buitenkant. De combinatie van de zoete bloedsinaasappel met de spicy olie die de knapperige sla bedekt maakt dit een vreselijk verslavende salade.' - Ajda Mehmet
Kookboek
Het recept 'Little gem en bloedsinaasappel met granaatappel en cayenneolie' is afkomstig uit het kookboek...
Salad Days
Ajda Mehmet
In 'Salad Days' vind je manieren om simpele salades een upgrade te geven. Salades waarin de smaken de kans hebben gehad om aan elkaar te wennen en samen te smelten. Waar je eindeloos van wilt dooreten en waarbij er om het laatste beetje dressing... lees verder
© Good Cook