Romaine sla met knoflook en oestersaus
- 2 personen
- 10 min
- waardering 8,3
- Hoofdgerecht
- Oosters
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 romaine sla (je kunt ook gewone sla gebruiken, of een bladgroente als Chinese kool, savooiekool, choi sum, paksoi of waterspinazie)
- 2 eetlepels olie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels vegetarische oestersaus
- 1/8 theelepel witte peper
- gebakken sjalotjes
Bereiden
Snijd de sla in grote hapklare stukken.
Verhit de olie in een wok of grote koekenpan op hoog vuur en roerbak de knoflook 20 seconden.
Voeg de sla toe en roer door de knoflook. Voeg een scheut water (ongeveer 50 ml) toe en plaats snel een deksel op de pan. Laat 3 minuten stomen.
Haal van het vuur en verwijder het deksel. Voeg de oestersaus en de witte peper toe en roer snel door elkaar.
Bestrooi met de gebakken sjalotjes en serveer direct.
Opmerking
Dit is een van de eenvoudigste groentegerechten, maar de smaak is fenomenaal. Door de blaadjes eerst te bakken en dan te stomen zijn ze geslonken, maar toch enorm krokant. Het wordt van oudsher geserveerd met kruidensoep met varkensvlees. Mijn Britse echtgenoot zei dat het nooit in hem was opgekomen om sla voor iets anders dan salades te gebruiken voordat hij mij ontmoette. Hij is nu absoluut dol op dit gerecht en heeft geleerd om het zelf te maken!
Kookboek
Het recept 'Romaine sla met knoflook en oestersaus' is afkomstig uit het kookboek...
Sambal Shiok
Mandy Yin
'Sambal Shiok' neemt je mee naar een van de meest gevarieerde Aziatische keukens die zich kenmerkt door invloeden uit o.a. China, India en Indonesië. Ontdek dat de Maleisische keuken een perfecte balans tussen zoet, zuur, zout en spicy... lees verder
© Good Cook