Snijbonen met tomaat en oregano
- 6 personen
- 40 min
- waardering 7,6
- Bijgerecht
- Mediterraan
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 450 g snijbonen
- olijfolie, om in te bakken
- 1 rode ui, in dunne ringen
- 2 teentjes knoflook, in plakjes
- 2 theelepels kurkuma
- 2 theelepels nigellazaad
- 2 takjes oregano
- 800 g kerstomaatjes of tomatenblokjes (blik)
Bereiden
Haal de bonen af en snijd ze in schuine stukjes.
Verhit een flinke scheut olie in een diepe koekenpan en fruit de ui en de knoflook op laag vuur in 4 minuten zacht maar niet bruin.
Roer de specerijen erdoor. Voeg de oregano en de tomaten toe en breng alles aan de kook. Voeg de bonen toe en leg het deksel op de pan.
Laat 30 minuten op laag vuur sudderen, of tot de bonen gaar zijn - ze zijn dan niet meer heldergroen. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
Kookboek
Het recept 'Snijbonen met tomaat en oregano' is afkomstig uit het kookboek...
Wereldgerechten
diverse auteurs
Je hoeft de deur niet uit voor een culinaire wereldreis: in 'Wereldgerechten' staan 101 inspirerende en exotische gerechten uit alle werelddelen, met authen... lees verder
© Uitgeverij Terra. Beeld: Ulada | Shutterstock.com