Snijbonen met knoflook
- 4 personen
- 45 min
- waardering 7,8
- Bijgerecht
- Frans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 500 g snijbonen
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- klontje roomboter
- 1 eetlepel koolzaad- of olijfolie
Bereiden
Snijd de zijkanten van de snijbonen af met een kaasschaaf of dunschiller. Snijd ze diagonaal in stukjes en doe ze in een grote pan met de knoflook, boter, olie en 3 of 4 eetlepels water. Verhit tot het stoomt en roer de smeltende boter en knoflook door de bonen.
Leg het deksel zo op de pan dat er nog een klein kiertje is, draai het vuur erg laag en laat 30 minuten heel zacht koken tot de bonen helemaal gaar zijn. Roer af en toe door en voeg een extra scheutje water toe als de bonen lijken aan te branden. Haal het deksel van de pan en laat de laatste 5-10 minuten van de kooktijd het grootste deel van het water verdampen. Voeg peper en zout toe en dien heet of koud op met al het knoflook-botervocht erbij.
Kookboek
Het recept 'Snijbonen met knoflook' is afkomstig uit het kookboek...
Doordeweeks
Hugh Fearnley-Whittingstall
Hugh Fearnley-Whittingstall schrijft in 'Doordeweeks' over het eten dat hij thuis elke dag klaarmaakt. Goede maaltijden, bereid met verse ingrediënten... lees verder
© Uitgeverij Becht