Timbaaltje van snijbonen met geitenkaas

  • 2 personen
  • 25 min
  • waardering 8
  • Voorgerecht
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 10 snijboontjes
  • 1 tomaat
  • 2 geitenkaasjes
  • graanmosterd
  • room

Bereiden

Snijd de snijboontjes in lange slierten, maar laat de twee uiterste puntjes aan elkaar. Dit gaat het gemakkelijkst met een mes met een scherpe punt. Kook ze ca. 7 minuten in water met zout. Haal ze eruit, laat ze uitlekken en dep ze droog.

Snijd intussen de tomaat in kwarten en haal het binnenste, zachte gedeelte eruit. Snijd de kwarten in blokjes.

Neem een kopje en leg hierin plasticfolie. Drapeer hierover de eerste rij snijboontjes, duw ze zachtjes maar goed tegen de bodem aan. Draai de kop 90 graden en leg er een tweede rij boontjes op, zodat de wanden van de kop helemaal bedekt zijn. Druk weer aan met je vingers. Vul de holte met geitenkaas en leg er wat tomatenblokjes op. Vouw de uiteinden van de snijboontjes dicht. Snoer het pakketje dicht met de plasticfolie en duw goed aan. Zet weg in de ijskast tot je het nodig hebt.

Meng een paar lepels graanmosterd met room voor het sausje. Serveer de timbaaltjes met de saus apart erbij.

Extra benodigd

Plasticfolie

Kookboek

Het recept 'Timbaaltje van snijbonen met geitenkaas' is afkomstig uit het kookboek...

Puur genieten

Pascale Naessens

Na het succes van de boeken 'Mijn pure keuken 1' en 'Mijn pure keuken 2' grijpt Pascale Naessens terug naar eenvoudige, snelle, maar vooral ook... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Snijbonen recept tips

Reacties op dit recept

  • RoelIk denk dat het over GEKOOKTE snijbonen gaat...

    reageren