Pittige sperziebonen met kokos
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,7
- Bijgerecht
- Indonesisch
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 500 g sperziebonen
- 3 eetlepels druivenpitolie
- 2 theelepels groene sambal
- 1 stengel citroengras, kleingesneden
- 2 djeroek poeroetblaadjes
- 2 eetlepels santen
- 150 g geraspte kokos (of 1 hele kokosnoot)
- 3 eetlepels gebakken sjalotten
Bereiden
Breng een grote pan water met zout aan de kook. Kook de sperziebonen 5-8 minuten. Laat ze uitlekken en afkoelen en snijd ze in stukjes.
Verhit de olie in een koekenpan, bak de sambal en roer er het citroengras, de djeroek poeroetblaadjes en de sperziebonen door. Bak alles 5-8 minuten op niet te laag vuur. Roer er met een houten lepel de santen door.
Rooster de geraspte kokos in een droge pan. Laat het vruchtvlees een beetje kleur krijgen en doe er wat zout bij.
Roer de kokos door de bonen en bestrooi het gerecht met gebakken sjalotten. Geef er rijst bij.
Kookboek
Het recept 'Pittige sperziebonen met kokos' is afkomstig uit het kookboek...
Selamat makan!
Sandra Mahut
Met dit kookboek zet je binnen een handomdraai exotische Balinese gerechten op tafel. Mie en nasi gorenggerechten, sambals, vegetarische gerechten... lees verder
© Good Cook