Spaanse sperziebonen
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,6
- Bijgerecht
- Spaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 500 g panklare sperziebonen
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 uien, grof gesnipperd
- 1 rode paprika, in blokjes van ½ cm
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 3 zongedroogde tomaten, in heel smalle reepjes
- sap van 1 citroen
- 100 g verse roomkaas, in blokjes van ½ cm
- 10 zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
Bereiden
Snijd de sperziebonen in stukjes van 3 cm. Blancheer ze 5 minuten in ruim kokend water met wat zout, giet ze af en laat ze uitlekken.
Verhit de olie in de wok en roerbak de ui, paprika en knoflook ca. 3 minuten.
Voeg de sperziebonen en tomaatreepjes toe en breng het mengsel op smaak met zout, peper en citroensap. Laat het gerecht 4 minuten pruttelen. Warm de kaas en olijven even mee.
Kookboek
Het recept 'Spaanse sperziebonen' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Wok
diverse auteurs
Vooral voor roerbakken is de wok ideaal. Dankzij de hoge temperaturen zijn de bereidingstijden kort. Kleur, geur en smaak zijn wonderbaarlijk fris en natuur... lees verder
© Inmerc