Sperziebonen in kokossaus

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,9
  • Bijgerecht
  • Indonesisch
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 160 kcal
  • 4 g eiwit
  • 10 g vet
  • 14 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 600 g sperziebonen
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 zakje santen (30 g)

Bereiden

Haal de sperziebonen af en breek ze doormidden. Fruit de ui en knoflook goudgeel in de wok in hete olie. Roer de sambal en het gemberpoeder erdoor en schep de boontjes erdoor.

Voeg 150 ml water toe en de santen en kook de boontjes afgedekt in ca. 8 -10 minuten heel zachtjes gaar. Lekker met gehaktballetjes en rijst.

Bron

Het recept 'Sperziebonen in kokossaus' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Vorontsova Anastasiia | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Sperziebonen recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!