Sperziebonen met krokante Parmaham

  • 6 personen
  • 20 min
  • waardering 8
  • Bijgerecht
  • Italiaans
  • Vlees

bevat per portie

  • 68 kcal
  • 6 g eiwit
  • 4 g vet
  • 3 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 450 g sperziebonen, afgehaald
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 85 g Parmaham, in repen gescheurd
  • 1 bosje lente-uitjes, diagonaal in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel balsamicoazijn

Bereiden

Breng een pan water aan de kook, voeg zout toe en blancheer de sperziebonen 3-4 minuten.

Verhit ondertussen de olijfolie in een grote pan of wok en bak de ham tot hij krokant is. Voeg de lente-uitjes en de azijn toe en roer 1 minuut.

Laat de sperziebonen uitlekken en doe ze over in de pan. Schep ze om, zodat ze bedekt zijn met een laagje olie. Breng op smaak met zout en peper en serveer direct.

Kookboek

Het recept 'Sperziebonen met krokante Parmaham' is afkomstig uit het kookboek...

Lekker & licht

diverse auteurs

Goede, gezonde recepten die overheerlijk smaken: 'Lekker & licht' staat er vol mee. 101 heerlijke voorgerechten, hoofdgerechten en desserts die je helpen fit te... lees verder

© Uitgeverij Terra. Beeld: KAppleyard | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (12 stemmen)

Sperziebonen recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!