Knapperige spinazie-kaasbroodjes
bereiden
Ingrediënten
- 10 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
- 3 eieren
- 100 g geraspte belegen kaas
- 150 g spinazie, gewassen, gedroogd en grof gesneden
- ½ eetlepel karwijzaad
- 2 eetlepels sesamzaad
- 1 eetlepel komijnzaad
Bereiden
Verwarm de oven voor op 225 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Leg het bladerdeeg op de bakplaat met de bebloemde kant naar beneden.
Klop in een kom 2 eieren los en roer de kaas erdoor. Schep er met een houten lepel de spinazie goed doorheen. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Klop het resterende ei los en strijk de randjes van het bladerdeeg ermee in.
Verdeel het spinazie-kaasmengsel over de plakjes bladerdeeg. Leg het in de lengte neer en laat de randen vrij . Vouw het deeg eroverheen en druk het dicht met een vork. Bestrijk de bovenkant met eigeel.
Roer in een kommetje de zaadjes door elkaar en bestrooi de bovenkant ermee. Maal er zeezout en peper boven. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de broodjes in 20 minuten goudbruin en gaar.
Extra benodigd
Bakpapier
Tip
Serveer deze bladerdeegbroodjes ook eens met een kop soep bij de lunch.
Kookboek
Het recept 'Knapperige spinazie-kaasbroodjes' is afkomstig uit het kookboek...
Koken met lief!
Yolanda van der Jagt
'Koken met lief!' is een fris en vrolijk kookboek vol heerlijke, makkelijke en snelle gerechten voor het hele gezin. Van snelle doordeweekse ontbijtjes en drankjes tot
... lees verder © Van Dishoeck