Spinazie omelet
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 20 g pijnboompitten
- olijfolie
- 500 g verse spinazie
- 4 eieren
- 100 ml room
Bereiden
Fruit de knoflook en de pijnboompitten in een grote koekenpan in wat olijfolie. Voeg de spinazie toe. Fruit deze nog 2 minuten mee. Klop de eieren los met de room en wat zout en peper. Roer de spinazie door het eimengsel.
Bak de omelet, zonder te roeren, in een beetje olie in een koekenpan op zacht vuur. Draai de omelet met behulp van een bord om als hij begint te stollen. Bak de spinazie omelet niet te lang: hij moet vanbinnen nog een beetje smeuïg blijven.
Het recept 'Spinazie omelet' is afkomstig uit het kookboek Tapas (fun food serie) van Thea Spierings.
© Caplan Books.Spinazie tips
Reacties op dit recept
- Karien Lekker recept, snel klaar en zelfs de kinderen zijn er dol op! Ook lekker met aardappelblokjes en ham erin, met volkoren stokbrood en tomatensalade als lunch. Voor een magere variant gebruik je geen of light room.