Roergebakken spruitjes met appel en gember
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,7
- Bijgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
bevat per portie
- 120 kcal
- 2 g eiwit
- 9 g vet
- 13 g koolhydraten
Ingrediënten
- 600 g spruitjes
- 3 eetlepels roerbakolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 moesappel, in stukjes
- 2 bolletjes gember met 1 eetlepel gembersiroop
- 1 eetlepel sojasaus
Bereiden
Maak de spruitjes schoon en kruis het stronkje in. Verhit de roerbakolie in een wok en fruit de ui even aan. Voeg de spruitjes en appel toe en roerbak ze ca. 2 minuten.
Hak de gember fijn en roer de gember met de siroop, sojasaus en een scheutje water door de spruitjes. Laat de spruitjes afgedekt in nog ca. 6-8 minuten beetgaar worden. Lekker bij karbonade.
Variatietip
Voeg samen met de gesnipperde ui een geperst of in plakjes gesneden teentje knoflook toe.
Bron
Het recept 'Roergebakken spruitjes met appel en gember' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Timolina | Shutterstock.com