Spruitjes met knoflook en lente-ui
bereiden
Ingrediënten
- 750 g spruitjes
- 1 bosje lente-ui
- 4 eetlepels olijfolie
- 20 g boter
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 500 ml groentebouillon
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
Bereiden
Snij de spruitjes doormidden, was ze grondig en laat ze in een vergiet drogen. Snij het witte gedeelte van de lente-uien in stukken van 4 cm. Snij de helft van het overgebleven groene deel in schuine plakjes voor de garnering en zet weg.
Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur. Doe de helft van de olijfolie erin samen met de boter en knoflook en bak 1 minuut. Doe de spruitjes er in twee gedeelten bij, met het snijvlak naar beneden, en bak tot ze goudbruin zijn.
Doe alle spruitjes terug in de pan, met de stukken lente-ui, de bouillon en de suiker. Breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen tot alles gaar is. Voeg de overgebleven olie toe en peper en zout naar smaak. Garneer met het groen van de lente-uien.
Kookboek
Het recept 'Spruitjes met knoflook en lente-ui' is afkomstig uit het kookboek...
De Urban Cook
Mark Jensen
Mark Jensen, chef van restaurant Red Lantern in Sydney, vindt dat je echt niet je eigen kippenfokkerij hoeft te beginnen of naar het platteland moet verhuizen... lees verder
© Aerial Media CompanySpruitjes tips
Reacties op dit recept
- Ad Ik heb het recept gemaakt, maar i.p.v. lente-uitjes heb ik rode ui in ringen toegevoegd. Het is heerlijk. Succes voor diegene die dit ook gaat maken. Groeten Ad