Spruitjes in mosterdboter
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 500 g spruitjes
- 30 g boter
- 3 theelepels grove mosterd
- 2 theelepels honing
Bereiden
Snijd de onderkant van de spruitjes en verwijder losse blaadjes. Maak een kleine insnede aan de onderkant, doe de spruitjes in een ruime stoompan en leg het deksel erop. Stoom de spruitjes 15 minuten, of tot ze gaar zijn. Laat ze schrikken onder koud water om het kookproces te stoppen.
Doe boter, mosterd en honing in een steelpan op laag vuur en roer om de boter te laten smelten. Voeg de spruitjes toe en schep om tot alles goed is vermengd en doorgewarmd. Schep ze in een schaal en serveer meteen.
Extra benodigd
Stoompan
Kookboek
Het recept 'Spruitjes in mosterdboter' is afkomstig uit het kookboek...
Specerijen
Jane Lawson
'Specerijen' is een kleurrijk portret van ruim veertig specerijen: hun geur en rijke smaak, hun vermogen om een gerecht te transfor-meren en hun onmisbare
... lees verder © Unieboek - Van DishoeckSpruitjes tips
Reacties op dit recept
- Francien Lijkt me lekker, zal het morgen proberen.
-
maria
Kan je de spruitjes niet in de magnetron bereiden? Doe ik zelf altijd met groenten i.p.v. in een pan te koken.
- Joke Jammer al het goede verdwijnt voor een gedeelte als je groenten in de alles vernietigende magnetron bereidt.
-
Kitty
Was weer eens wat anders, beetje zoetig door de honing.
Wel lekker! - Ingrid Nog lekkerder met wat geraspte parmezaanse kaas op het einde eroverheen.
- Niki Hoi hoi. Een tip... ik werk zelf als kok en je mag je spruitjes NOOIT langer koken als 10 minuutjes. Als je ze langer als 10 min kookt gaat het ten koste van de smaak en worden ze te waterachtig. Gewoon een kruisje snijden in de harde onderkant en dan 8-10 min koken. Smakelijk!