Spruitjes in mosterdboter
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,7
- Bijgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 500 g spruitjes
- 30 g boter
- 3 theelepels grove mosterd
- 2 theelepels honing
Bereiden
Snijd de onderkant van de spruitjes en verwijder losse blaadjes. Maak een kleine insnede aan de onderkant, doe de spruitjes in een ruime stoompan en leg het deksel erop. Stoom de spruitjes 15 minuten, of tot ze gaar zijn. Laat ze schrikken onder koud water om het kookproces te stoppen.
Doe boter, mosterd en honing in een steelpan op laag vuur en roer om de boter te laten smelten. Voeg de spruitjes toe en schep om tot alles goed is vermengd en doorgewarmd. Schep ze in een schaal en serveer meteen.
Extra benodigd
Stoompan
Kookboek
Het recept 'Spruitjes in mosterdboter' is afkomstig uit het kookboek...
Specerijen
Jane Lawson
'Specerijen' is een kleurrijk portret van ruim veertig specerijen: hun geur en rijke smaak, hun vermogen om een gerecht te transfor-meren en hun onmisbare... lees verder
© Unieboek - Van Dishoeck