Witte chocolademousse met rode bessen
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,8
- Nagerecht
- Frans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 2 eiwitten
- 150 ml room
- 500 g witte chocolade, in stukjes
- 500 ml room, lobbig geklopt
- klein doosje rode bessen of ander vers fruit
Bereiden
Klop de eiwitten zeer stijf in een vetvrije kom.
Verwarm de room en voeg de chocolade toe. Blijf roeren tot de chocolade gesmolten is.
Laat het mengsel een beetje afkoelen en meng er de lobbig geklopte room doorheen.
Schep als laatste de eiwitten er voorzichtig doorheen. Verdeel het mengsel over vier glaasjes en laat de chocolademousse in de koelkast 4 uur opstijven.
Haal de glaasjes uit de koeling en verdeel de bessen erover.
Kookboek
Het recept 'Witte chocolademousse met rode bessen' is afkomstig uit het kookboek...
Dineren in stijl
Thea Spierings
Dit boek is een onmisbare gids voor iedereen die thuis een stijlvol meergangendiner wil serveren. Een diner met liefdevolle aandacht voor alle details. De acht... lees verder
© Caplan Books