Gebakken tomaten met Parmezaanse kaas

  • 2 personen
  • 10 min
  • waardering 7,9
  • Lunchgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 6 middelgrote tomaten (600 g), gehalveerd
  • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel gedroogde majoraan
  • 2 volle eetlepels Parmezaanse kaas (20 g), grof geraspt
  • 4 plakken boerenbrood

Bereiden

Meng de tomaten en de plakjes knoflook met 1 eetlepel olie. Breng op smaak met zout, peper en majoraan.

Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak de tomaten 5 minuten hierin.

Bestrooi met Parmezaanse kaas en serveer met het boerenbrood.

Kookboek

Het recept 'Gebakken tomaten met Parmezaanse kaas' is afkomstig uit het kookboek...

Koken op de golven

Claudia Seifert

'Koken op de golven' laat zien hoe je aan boord de smakelijkste gerechten kunt bereiden. Weinig kookboeken combineren de specifieke behoeften en... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Tomaten recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!