Geroosterde tomaten uit de oven van Annabel Langbein
- 4 personen
- 60 min
- waardering 7,7
- Bijgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 600 g trostomaten of pruimtomaten
- 2 eetlepels extra vergine olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 2 theelepels suiker
Bereiden
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Leg de tomaten in een braadslede die is bekleed met bakpapier. Druppel er olijfolie en balsamicoazijn over. Strooi de suiker en 1 theelepel zout en peper uit de molen erover.
Zet de tomaten in de oven tot ze beginnen te verschrompelen - 40 minuten voor kleine tomaatjes en ca. 1 uur voor grotere tomaten. Serveer de geroosterde tomaten met het uitgelopen vocht op kamertemperatuur.
Extra benodigd
Bakpapier
Tip
'Als onderdeel van een salade kunnen deze tomaten het best op de dag van serveren worden gemaakt, maar ze zijn enkele dagen houdbaar in de koelkast.' - Annabel Langbein
Kookboek
Het recept 'Geroosterde tomaten uit de oven van Annabel Langbein' is afkomstig uit het kookboek...
Delicious
Annabel Langbein
In dit boek gebruikt Annabel Langbein een wereldpalet aan smaken om fantastische gerechten te creëren zonder ingewikkelde of tijdrovende technieken. Met... lees verder
© Kosmos Uitgevers