Spaanse pan con tomate
bereiden
Bevat per portie
380 kcal
13 g eiwit
14 g vet
50 g koolhydraten
Ingrediënten
- een half ongesneden vloerwit
- 1 blikje ansjovisfilets
- 6 kleine trostomaten
- 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
- 3 eetlepels (Spaanse) olijfolie
- 1 groot teentje knoflook
- 6 zwarte olijven zonder pit, in plakjes
Bereiden
Verwarm een grillpan voor tot gloeiend heet. Snijd van het brood 4 grove sneden en rooster ze mooi bruin in de grillpan. Laat intussen de ansjovisfilets uitlekken op een flinke laag keukenpapier.
Halveer 2 tomaten en verwijder de zaadjes. Ontvel de andere tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep ze in een kom om met wat zout en peper, 1 eetlepel peterselie en 1 eetlepel olijfolie.
Wrijf de sneetjes geroosterd brood eerst in met een halve teen knoflook en daarna met een halve tomaat. Sprenkel er wat olijfolie over. Leg de sneetjes op een bord en schep de tomatensalade erop. Leg op elk sneetje 2 reepjes ansjovis en strooi de olijven en de rest van de peterselie erover.
Extra benodigd
Grillpan
Het recept 'Spaanse pan con tomate' wordt je aangeboden door het Voorlichtingsbureau Brood