Tomaten uit de oven met knoflook, tijm en basilicum
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 20-25 zeer rijpe trostomaatjes
- 2 eetlepels virgine olijfolie
- 10 blaadjes basilicum
- 1 theelepel verse tijm
- 3-4 teentjes knoflook, in plakjes
Bereiden
Vet een ovenschaal in met wat virgine olijfolie, leg de tomaten met steel en al erin. Verdeel het basilicum, tijm, knoflook, zout en peper over de schaal.
Zet de schaal ongeveer 15-20 minuten in de oven bij 220 °C.
Kookboek
Het recept 'Tomaten uit de oven met knoflook, tijm en basilicum' is afkomstig uit het kookboek...
Onder de olijfboom
Manuela Darling-Gansser
Manuela Darling-Gansser neemt ons weer mee op een verrukkelijke reis door haar Italië. Dit boek is wederom een waar feest van het ideale mediterrane leven. Lugano
... lees verder © Tirion UitgeversTomaten tips
Reacties op dit recept
- Gerard Virgine is a-productief. Neem voor het bak-proces gewoon simpele olijfolie. Sprenkel er dan wat virgine over... Je proeft het verschil! Virgine kan slecht tegen bakken en braden. Zonde van het geld.
- Pietje Helemaal waar, geen virgine olijfolie maar een eenvoudige olijfolie is beter geschikt. Maria
- Annemarie Hoelang kan je dit bewaren?
- Helena Je kunt het laten afkoelen en dan invriezen. Na het ontdooien gewoon koud op je brood of bij een salade eten, héééérlijk...!