Gepureerde tuinbonen op toast
bereiden
Ingrediënten
- 1 kg verse tuinbonen (ongeveer 200 g gedopt gewicht)
- 1 teentje knoflook
- 1 sjalot, heel fijngesnipperd
- 3 volle eetlepels koriander, fijngehakt
- 50 ml extra vergine olijfolie
- snufje cayennepeper
- versgemalen zwarte peper
- sap van 1 citroen
- voor erbij
- 4 sneetjes geroosterd zuurdesembrood
- 2 grote handenvol gemengde sla of kruiden (veldsla, mizuna, paarse basilicum of waterkers)
- snufje cayennepeper
- extra vergine olijfolie
Bereiden
Breng een pan met gezouten water aan de kook en blancheer de tuinbonen 2 tot 3 minuten, hoewel de tijd afhangt van hoe groot ze zijn. Doe in een zeef en laat uitlekken. Pel ze en laat volledig afkoelen.
Stamp de knoflook met ½ theelepel zeezout in een vijzel fijn tot een gladde pasta. Voeg nu de tuinbonen en de overige ingrediënten één voor één toe en stamp tot een grove, smeuïge pasta. Het is veel makkelijker om dit in een foodprocessor te doen, maar mix in dat geval niet te lang: je moet nog wat textuur over houden.
Bestrijk de geroosterde sneetjes zuurdesembrood met de tuinbonenpuree en garneer met de sla of de kruiden. Bestrooi met een snufje cayennepeper, besprenkel met extra vergine olijfolie en serveer.
Kookboek
Het recept 'Gepureerde tuinbonen op toast' is afkomstig uit het kookboek...
Vegarabia
Greg Malouf & Lucy Malouf
Ontdek de vegetarische kant van het Midden-Oosten in 'Vegarabia', het nieuwste kookboek van Greg en Lucy Malouf. Zij laten zien dat deze keuken, met al z'n... lees verder
© Good Cook