Gevulde uien met zwarte olijven en gemarineerde tomaten
- 4 personen
- 40 min
- waardering 7,6
- Voorgerecht
- Frans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 4 uien
- 3 sneden witbrood
- 1 ei
- 150 g belegen kaas
- 2 eetlepels zwarte olijven
- 2 eetlepels gemarineerde tomaten (potje, bv Sud'n Sol)
- 2 eetlepels gehakte basilicum
- 1 eetlepel gehakte bieslook
- 200 ml olijfolie
Bereiden
Maak de uien schoon en snijd het bovenste gedeelte eraf. Hol met een fijn mesje de uien uit zodat je ze kunt opvullen.
Verkruimel het brood in een kom en doe er het ei bij. Snijd de kaas in blokjes. Houd nog een beetje kaas over om te raspen. Hak de olijven en de tomaten fijn. Meng alles met de verse kruiden.
Vul de uien op met de vulling en bedruip met de olijfolie. Rasp de kaas over het gerecht. Zet gedurende 25 minuten in een gesloten barbecue van 200 °C.
Extra benodigd
Barbecue
Kookboek
Het recept 'Gevulde uien met zwarte olijven en gemarineerde tomaten' is afkomstig uit het kookboek...
Basic BBQ
Peter de Clercq
Hoe maak je een perfect barbecuevuur aan? Hoe controleer je de hitte? Welk magisch kruidenmengsel geeft het lekkerste aroma? Hoe maak je echte barbecuesaus... lees verder
© Uitgeverij Lannoo