Witte bonen salade met lente-ui, tomaten en kruiden
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 200 g verse witte bonen, gedopt
- 2 teentjes knoflook, geplet
- 1 koffielepel Provençaalse kruiden
- 1 sjalot, fijngehakt
- 1 koffielepel mosterd
- 5 eetlepels rodewijnazijn
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 lente-uitje
- 3 tomaten
- 1 handvol basilicumblaadjes, peterselie en koriander, gehakt
Bereiden
Kook de bonen samen met de knoflook en de Provençaalse kruiden in ruim gezouten water in 15-20 minuten gaar. Giet ze af en vermeng onmiddellijk met de sjalot.
Maak een vinaigrette van de mosterd, wijnazijn en olijfolie en meng onder de nog warme bonen. Zo trekt de smaak van de vinaigrette in de boontjes. Laat afkoelen in de koelkast.
Snijd het lente-uitje fijn (ook het groen). Ontvel en ontpit de tomaten en snijd ze in blokjes. Hak de kruiden fijn. Meng alles onder de bonen.
Kookboek
Het recept 'Witte bonen salade met lente-ui, tomaten en kruiden' is afkomstig uit het kookboek...
Een tafel in de zon
Petra Vandewouer
Petra Vandewouer woont al jaren in de Drôme Provençale, waar ze inspiratie opdoet voor lekkere mediterrane gerechten. Met heerlijk verse producten van de streek
... lees verder © Uitgeverij Lannoo