Witte bonenpuree
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 800 g witte bonen of cannellinibonen, afgespoeld
- 100 g gemalen amandelen
- 1 eetlepel citroensap
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 8 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel oregano, fijngesneden
Bereiden
Pureer de bonen met de amandelen, het citroensap en de knoflook in een keukenmachine. Werk geleidelijk de olijfolie erdoor, tot je een dik en romig mengsel krijgt.
Schep de bonenpuree in een pan en verwarm het mengsel 5 minuten op laag vuur. Breng het op smaak met zout en peper. Strooi er vlak voor het serveren de oregano over.
Extra benodigd
Keukenmachine
Kookboek
Het recept 'Witte bonenpuree' is afkomstig uit het kookboek...
Slow cooking, lekker langzaam koken
Joanne Glynn
Slow cooking lijkt in veel opzichten op alchemie. Het vergt enige tijd, veel zorg en de allerbeste producten, maar daarna ontstaat er dan ook iets heel bijzonders
... lees verder © Uitgeverij TerraWitte bonen tips
Reacties op dit recept
- WA Dit is grandioos lekker, vooral met bijv. een meergranen stokbroodje erbij en "knabbelgroenten" zoals verse bospeen, komkommer en wat je maar lekker vindt. Eigenlijk is het gewoon een heerlijke humus.
- Chris Wij eten deze bonenpuree ook niet als bijgerecht, maar bij de borrel als een machtig lekker én machtig (amandelen!) hapje.