Texaanse ovenschotel met witte bonen en spinazie
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui, gehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 hete rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
- 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
- 1 eetlepel tomatenketchup
- 300 g gekookte of diepvriesspinazie, ontdooid, uitgeknepen en gehakt
- 2 eetlepels sultanarozijnen
- 800 g witte bonen of pintobonen uit blik, uitgelekt en afgespoeld
- 50 g cheddar, geraspt
- 4 eetlepels groentebouillon
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C / gasovenstand 4.
Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui in ongeveer 8 minuten zacht en glazig. Voeg de knoflook, rode peper, paprikapoeder, ketchup, ½ theelepel zout, spinazie, sultanarozijnen, bonen en cheddar toe. Meng alles goed en bevochtig het mengsel met de bouillon.
Schep het mengsel in een braadslee en bak het 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Kookboek
Het recept 'Texaanse ovenschotel met witte bonen en spinazie' is afkomstig uit het kookboek...
Het diabetes kookboek
Antony Worrall Thompson
Een gezond diabetesdieet betekent gevarieerd eten, meer groenten en vezels, minder eiwitten, en oog voor verborgen suikers. Dit boek laat met 200 wereldse
... lees verder © UnieboekWitte bonen tips
Reacties op dit recept
- Wesselien Deze schotel bleek achteraf helaas erg ''muffig'' te smaken... Tips: lekker veel kruiden toevoegen. (bijvoorbeeld: oregano, tijm, basilicum, enz) Maar ook zijn zongedroogde tomaatjes aan te raden!
- Wesselien Voor de tweede keer klaargemaakt en ik herzie mijn oordeel voor het oorspronkelijke recept: goddelijk. 't Zit wellicht in de gebruikte witte bonen.
- WA Dankjewel Wesselien voor je HERZIENE mening! Was van plan om dit te maken gezien de ingrediënten. Ben benieuwd of "mijn eters" jouw mening gaan delen..;-))
- Pepijn Zojuist klaargemaakt en opgegeten, was zeker lekker! Als toevoegingen nog mosterdzaad, verschillende pepers, komijnzaad, beetje tijm en dille. Ook wat wortel en champignons toegevoegd... De rozijnen maken het zeer goed!
- Akke Hier ook een muffige smaak. Weet eerlijk gezegd niet of ik deze nog een keer ga maken...
- david Meer kaas. Krokant kaas / beschuitkorstje. Meer kruiden. Kaneel, meer kaas, koriander, komijn.
- Mariëtte Heb alle tips onder dit recept ter harte genomen, en een beetje fantasie erop losgelaten. Mijn zoontje was superblij en dat is ie niet zo vaak ;-) ... Biologische spekjes toegevoegd, paprikapoeder verdubbeld, verse paprika erbij gedaan, paar verse tomaatjes erbij, djinten en kaneel... en de helft kikkererwten ipv witte bonen. Plus een krokant kaaskorstje. Heerlijk! Leuk fusiongerechtje zo, en super easy, hou ik van ;-)
- Alex Nu al een paar keer gemaakt. Echt heerlijk! En makkelijk. Tip: wees niet te zuinig met de kaas ;-)
- Luc Gemaakt en trostomaten in partjes toegevoegd. Combi bonen + pepers + tomaat is heerlijk! Ook lekker met feta en tijm.
- Cor Ik heb hem al vele malen gemaakt en is een topper bij mij. Ik doe er wel vaak nog een rode paprika bij en laat de rozijnen altijd achterwege. Soms vervang ik de spinazie met andijvie, smaakt ook heerlijk!
- Saskia +2 eetl smoked paprika+ 2 worteltjes + 2 tomaten + 1 kleine paprika + 1 plak feta kleingemaakt + afgetopt met pittige kaas = héérlijk!