Texaanse ovenschotel met witte bonen en spinazie
- 4 personen
- 40 min
- waardering 8,1
- Hoofdgerecht
- Amerikaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui, gehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 hete rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
- 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
- 1 eetlepel tomatenketchup
- 300 g gekookte of diepvriesspinazie, ontdooid, uitgeknepen en gehakt
- 2 eetlepels sultanarozijnen
- 800 g witte bonen of pintobonen uit blik, uitgelekt en afgespoeld
- 50 g cheddar, geraspt
- 4 eetlepels groentebouillon
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C / gasovenstand 4.
Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui in ongeveer 8 minuten zacht en glazig. Voeg de knoflook, rode peper, paprikapoeder, ketchup, ½ theelepel zout, spinazie, sultanarozijnen, bonen en cheddar toe. Meng alles goed en bevochtig het mengsel met de bouillon.
Schep het mengsel in een braadslee en bak het 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Kookboek
Het recept 'Texaanse ovenschotel met witte bonen en spinazie' is afkomstig uit het kookboek...
Het diabetes kookboek
Antony Worrall Thompson
Een gezond diabetesdieet betekent gevarieerd eten, meer groenten en vezels, minder eiwitten, en oog voor verborgen suikers. Dit boek laat met 200 wereldse... lees verder
© Unieboek