Compote van geroosterde kweeperen
bereiden
Ingrediënten
- 3 kweeperen
- 1 laurierblad
- 1 lange reep citroenschil
- ½ vanillestokje, in de lengte doorgesneden
- 250 g kristalsuiker
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C / gasstand 4.
Schil de kweeperen en snijd ze in vieren (laat het klokhuis nog even zitten: dat haal je er veel gemakkelijker uit na het roosteren omdat ze dan zacht zijn). Leg ze in een braadslee, maar niet te dicht bij elkaar.
Leg er het laurierblad, de citroenschil en het vanillestokje tussen en voeg 250 ml water en de suiker toe. Goed afdekken met folie en 1 uur in de oven zetten.
Haal de folie weg en temper de oven tot 170 °C / gasstand 2½, schep de kweeperen in het sap om en zet de braadslee nog eens 35-40 minuten in de oven. De compote is klaar als hij een diepe, rozerode kleur heeft en de suikerstroop dik is.
Haal de klokhuizen uit de kweeperen als ze zijn afgekoeld. Daarna kun je de compote serveren.
Tips
Maak panna cotta of een andere roompudding en dien op met de compote. Ook heerlijk in een lekkere yoghurt bij het ontbijt.
Kookboek
Het recept 'Compote van geroosterde kweeperen' is afkomstig uit het kookboek...
Leon, zoete waren & hartige zaken
Claire Ptak & Henry Dimbleby
Leon is een superleuke keten van biologische fastfoodrestaurants in Engeland. Het gaat uit van het idee dat 'food should taste good and do you good'. Met dit Leon
... lees verder © Van Dishoeck