Homemade aardbeienjam
bereiden
Ingrediënten
- 500 g aardbeien
- sap van ½ citroen
- 250 g suiker (of geleisuiker)
Bereiden
Zet het jampotje met deksel in de gootsteen en overgiet met kokend water om te steriliseren. Zet omgekeerd op een schone theedoek om te laten drogen. Draai het potje weer om.
Was de aardbeien, haal de kroontjes eraf en dep ze droog. Snijd ze doormidden en doe samen met het citroensap en de suiker in een hoge pan.
Breng het mengsel langzaam al roerend aan de kook, laat 1 minuut goed borrelend doorkoken. Draai vervolgens het vuur laag en laat nog 10 tot 15 minuten inkoken tot bijna alle vocht verdampt is.
Vul het jampotje tot de rand (pas op, het aardbeienmengsel is gloeiend heet!), sluit direct af met het deksel en zet 5 minuten op z'n kop. Daarmee is de inhoud luchtdicht afgesloten. Je kunt de jam nu ongeveer een half jaar bewaren. Na openen gekoeld bewaren.
Extra benodigd
1 leeg jampotje met deksel
Kookboek
Het recept 'Homemade aardbeienjam' is afkomstig uit het kookboek...
Dinerdiva in de city
Jill Schirnhofer
Van perfecte Franse ontbijtjes tot chique diners in Marrakesh en New Yorkse party snacks: Dinerdiva goes around the world! Laat je inspireren door de
... lees verder © Kosmos Uitgevers