Jam van zomervruchten zonder suiker
bereiden
Ingrediënten
- 250 g aardbeien
- 500 g blauwe bessen
- 250 g frambozen
- 15 ml vloeibare zoetstof
- geleerhulp: 15 g Marmello 1, verkrijgbaar bij drogist of natuurvoedingswinkel
Bereiden
Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Kook de blauwe bessen, aardbeien en frambozen en 50 ml water tot moes in een pan met dikke bodem. Meng de geleerhulp met de vloeibare zoetstof en voeg dit mengsel toe aan de vruchtenmoes. Kook de massa, al roerend, 1 minuut door.
Zet de schone potten op een doek of plank. Vul de potten tot iets onder de rand met de hete jam en sluit ze af met de deksels. Zet ze 10 minuten omgekeerd weg waardoor het restje lucht in de pot door de hete jam wordt verdeeld en de deksel aan de binnenkant extra verhit wordt zodat bederf kan worden voorkomen.
Bewaar geopende potten in de koelkast. Jam zonder suiker is dan ongeveer 3 weken houdbaar.
Extra benodigd
3 glazen potten met schroefdeksel
Het recept 'Jam van zomervruchten zonder suiker' wordt je aangeboden door okoko recepten