Bramenjam
1 pot jam
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 450 g bramen (of aardbeien, frambozen, bosbessen)
- sap van 2 citroenen
- 450 g basterdsuiker
Bereiden
Doe het fruit en het citroensap in een grote pan en plet het fruit met een houten lepel. Voeg de suiker toe en verwarm al roerend op een laag vuur tot de suiker is opgelost. Zet het vuur hoger en breng het geheel aan de kook. Kook 5-10 minuten door tot de jam dikker begint te worden.
Schep het schuim van de jam en laat de jam afkoelen, zodat het fruit gelijkmatig over de jam is verdeeld. Schep de jam in een warme, gesteriliseerde pot en sluit hem goed af.
Extra benodigd
Glazen pot
Kookboek
Het recept 'Bramenjam' is afkomstig uit het kookboek...
Culinaire cadeautjes
Hanneke de Jager
Een cadeautje wordt nóg leuker om te geven als het zelfgemaakt is. Het is uniek, er spreekt liefde en aandacht uit en hoeft bovendien niet veel geld te kosten. Dit vrolijke... lees verder
© Uitgeverij Becht