Gevulde kipfilet met gehakt, roomkaas en mangochutney
bereiden
Bevat per portie
420 kcal
36 g eiwit
21 g vet
13 g koolhydraten
Ingrediënten
- 200 g kipgehakt
- 8 eetlepels losgeklopt ei
- 100 g verse roomkaas
- 4 eetlepels mangochutney
- 4 eetlepels ongezouten pinda's, fijngehakt
- 2 theelepels sambal
- 4 enkele kipfilets (à ca. 75 g)
- 4 takjes peterselie, fijngehakt
Bereiden
Meng het gehakt met het ei, de verse roomkaas, de chutney, de pinda's, de sambal en een snufje zout.
Snijd de kipfilets in de lengte open. Leg ze opengevouwen op een snijplank of bord en leg het gehaktmengsel in het midden van de kipfilet. Vouw de kipfilet dicht en verpak de gevulde kipfilet stevig in een stuk bakpapier. Leg de kipfiletpakketjes in een stoommandje boven een laag kokend water. Stoom ze met het deksel op de pan in ca. 10 minuten gaar.
Pak de kipfilets uit, snijd ze in dikke plakken en leg ze achter elkaar, dakpansgewijs op vier warme borden. Garneer met de peterselie. Lekker met auberginepuree en rijst.
Extra benodigd
Bakpapier, stoommandje
Het recept 'Gevulde kipfilet met gehakt, roomkaas en mangochutney' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: MaraZe | Shutterstock.com
Gevulde kipfilet tips
Reacties op dit recept
- Luus Het was zoeken naar de mangochutney, dus maar zelf gemaakt, heeeeerlijk en heel eenvoudig recept. In de stoomoven kan er niks misgaan. Is trouwens ook erg lekker met verse sla!