Gevulde kipfilet met mozzarella gewikkeld in ontbijtspek

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 8,3
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Gevogelte

bevat per portie

  • 367 kcal
  • 49 g eiwit
  • 19 g vet
  • 0 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 bol mozzarella (à 125 g), in stukjes
  • 50 g belegen kaas, geraspt
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 4 kipfilets
  • 8 plakken ontbijtspek

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Meng de kazen met de mosterd. Maak een inkeping in iedere kipfilet en vul die met het mosterdmengsel.

Wikkel de gevulde kipfilets ieder in twee plakken spek - niet te strak, maar wel stevig genoeg om de kipfilets bij elkaar te houden. Bestrooi ze met zout en peper, leg de kip in een braadslede en zet 25-30 minuten in de oven.

Kookboek

Het recept 'Gevulde kipfilet met mozzarella gewikkeld in ontbijtspek' is afkomstig uit het kookboek...

De beste kipgerechten

diverse auteurs

Gerechten met kip zijn veelzijdig, snel en makkelijk te bereiden, gezond en vooral lekker! Geniet van traditionele gerechten als romige kippensoep, cajunkip of coq... lees verder

© Uitgeverij Terra. Beeld: MShev | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (91 stemmen)

Gevulde kipfilet recept tips

Reacties op dit recept

  • SuzanneLekker recept om te combineren met bijvoorbeeld broccoli en aardappelpuree.

    reageren

  • beppieHeerlijk en zo gemakkelijk klaar te maken.

    • SusannaZou je mij kunnen vertellen of er boter in de braadslede moet? Wordt de gevulde kipfilet anders niet te droog of heeft het ontbijtspek genoeg vocht?

    reageren

  • DannyEen heerlijke kipfilet en lekker snel klaargemaakt, de kip blijft heerlijk mals. Ik had wel wat tamelijk veel vocht in de schaal liggen, volgende keer de mozzarella beter laten uitlekken.

    reageren

  • NiekHeerlijk recept! Zeer gemakkelijk klaar te maken en erg lekker wat Suzanne ook aangaf met broccoli en aardappelpuree.

    reageren

  • MarianneDe kipfilet vooraf met groene pesto insmeren, maakt het nog lekkerder, smullen maar.

    reageren

  • ingridLijkt erg op het fantastische recept van Gordon R. : gevulde kipfilet met parmaham. Daarop zijn alle variaties, zoals deze, mogelijk. Alleen laat Gordon de filets in de koelkast opstijven (gouden tip) en bakt Gordon de filets daarna eerst even aan, voordat ze de oven ingaan. Heerlijk!!

    reageren

  • yvonneEcht heel erg lekker en kan niet mislukken!!

    reageren

  • KarinOp deze manier blijft de kipfilet lekker mals en sappig. Het is een eenvoudig en overheerlijk recept, ik maak het vanavond voor de tweede keer maar bak de filets ook eerst even aan in de koekenpan voordat ze de oven in gaan. Maximale tijd in de oven na het aanbakken: 20 minuten.

    reageren

  • SuzanneGisteren gemaakt. Ik had er aardappelpuree en rode kool met appel, kaneel en rozijnen bij gedaan. Dit recept van de rode kool vind je ook op deze site, echt een aanrader.

    reageren

  • jacquelineBij alle gezinsleden goed in de smaak gevallen, met 3 knullen wilt dit heel iets zeggen. Ik had er alleen meer kaas ingedaan om het iets pittiger te maken.

    reageren

  • AnnaHeerlijk gevonden door alle gezinsleden! Gaan we vaker maken. (Eerst voorbakken, levert inderdaad een knapperig korstje zonder veel braadvocht.)

    reageren

  • JoëlleErg lekker en super makkelijk. Alleen het kaasmengsel lag er na het bakken in de oven wel voornamelijk naast in plaats van dat het echt in de kip zat.

    reageren

  • FredHet recept gemaakt met mozzarella en geraspte Parmezaan, de katenspek vervangen door droge Schwarzwalder schinken. Drie plakjes ham dwars in de lengte van de filet en twee plakjes dwars over kop en kont. Zodat de filet goed ingepakt zat. Het geheel op een zachte BBQ ongeveer 7 minuten aan beide zijden gebakken, heerlijk knapperig aan de buitenzijde en goed mals van binnen.

    reageren

  • JoskaSuper lekker recept dat we al een flink aantal keren hebben gemaakt. Voor mijn man vervang ik de mozzarella door cheddar, de rest van het gezin smult van de oorspronkelijke versie van dit recept voor gevulde kipfilet.

    reageren

  • rinusHet is heerlijk en heel prima te maken.

    reageren

  • LynneGeweldig recept. Ook lekker om een jalapeno dun te snijden (zonder zaden) en die door de kazen heen te mengen ipv de mosterd. Heerlijk met halve aardappelpartjes in schil en sla.

    reageren

  • rogerZeer lekker, snijd het vlees in boekvorm open, smeer vervolgens de kaas over de kip en rol de kipfilet op.

    reageren

  • TeusTip: wikkel de gevulde kipfilet in bacon in plaats van in ontbijtspek, dat maakt het nog net iets lekkerder hoewel dat bijna niet kan, want dit recept is een toppertje: simpel, snel en super! Overigens is 25 minuten in de oven voldoende, 30 hoeft niet.

    reageren

  • GerdaIk maak de kipfilet gevuld met brie, flink gemalen zwarte peper erop, omwikkelen met flink ontbijtspek en dan 18 minuten op 180 graden in de airfryer, perfect.

    reageren

  • RenataHoeveel calorieën bevat dit recept?

    • henk 367 kcal

    reageren

  • MiqueHeerlijk recept, maak het ook wel eens met katenspek ipv ontbijtspek.

    reageren

  • RobinHeerlijk, maak ik regelmatig! Ik voeg aan het mengsel nog wat groene pesto toe. Verder doe ik blokjes flespompoen garen in de oven en als laatste de gril zodat het lichtelijk krokant word. Daarna pureer ik dit en voeg wat peper & zout en een klein beetje roomboter toe als deze niet al te vochtig is. Tegelijkertijd bak ik een klein beetje spekjes uit en die houd ik even apart. In dat vet bak ik kastanje champignons gaar met (veel) witte peper, waarna de spekjes er weer bij terug kunnen. Dan maak ik een bedje van fles pompoenpuree waar ik de kip gewikkeld in spek op leg. Champignons met de spekjes leg ik er naast en ik doe het vandaag met broccoliroosjes. Eet smakelijk! Oh ja ik doe dan nog een schepje verse groene pesto over de kip heen..

    reageren