Gevulde kipfilet omwikkeld met pancetta
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,8
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Gevogelte
Ingrediënten
- 250 g ricotta
- 6 salieblaadjes, fijngesneden
- zest van een ½ citroen
- sap van 1 citroen
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 4 kipfilets
- 200 g pancetta
- olijfolie
- 16 cherry-trostomaatjes, geroosterd
- 1 eetlepel citroentijm, fijngesneden
Bereiden
Maak eerst de vulling. Doe de ricotta in een kom en voeg de fijngesneden salie, zest en sap van de citroen en de uitgeperste knoflookteentjes eraan toe. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Snijd nu de kipfilets aan de zijkant open en wrijf ze goed in met peper en zout. Leg dan je vulling op elke kipfilet en klap die vervolgens dicht.
Leg de gevulde kipfilet nu op 3 plakken pancetta en rol hem daarin. Doe dit met alle kipfilets en bak ze vervolgens op zacht vuur langzaam om en om, tot ze gaar zijn. Dit duurt ongeveer 15 minuten.
Ondertussen heb je de trostomaten bestrooid met olijfolie, peper en zout en citroentijm; dan laat je die 8 minuten roosteren in een voorverwarmde oven op 200 °C.
Snijd de kipfilets in schuine plakken en serveer ze met je geroosterde cherry-trostomaten.
Kookboek
Het recept 'Gevulde kipfilet omwikkeld met pancetta' is afkomstig uit het kookboek...
Kip
Claartje Lindhout
In 'Kip' draait het uiteraard om het meest gegeten stukje vlees in Nederland en België. In dit boek staan 30 recepten met kip van onder meer eigen bodem... lees verder
© Uitgeverij Becht