Gevulde kipfilet omwikkeld met pancetta

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,8
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 250 g ricotta
  • 6 salieblaadjes, fijngesneden
  • zest van een ½ citroen
  • sap van 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 4 kipfilets
  • 200 g pancetta
  • olijfolie
  • 16 cherry-trostomaatjes, geroosterd
  • 1 eetlepel citroentijm, fijngesneden

Bereiden

Maak eerst de vulling. Doe de ricotta in een kom en voeg de fijngesneden salie, zest en sap van de citroen en de uitgeperste knoflookteentjes eraan toe. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Snijd nu de kipfilets aan de zijkant open en wrijf ze goed in met peper en zout. Leg dan je vulling op elke kipfilet en klap die vervolgens dicht.

Leg de gevulde kipfilet nu op 3 plakken pancetta en rol hem daarin. Doe dit met alle kipfilets en bak ze vervolgens op zacht vuur langzaam om en om, tot ze gaar zijn. Dit duurt ongeveer 15 minuten.

Ondertussen heb je de trostomaten bestrooid met olijfolie, peper en zout en citroentijm; dan laat je die 8 minuten roosteren in een voorverwarmde oven op 200 °C.

Snijd de kipfilets in schuine plakken en serveer ze met je geroosterde cherry-trostomaten.

Kookboek

Het recept 'Gevulde kipfilet omwikkeld met pancetta' is afkomstig uit het kookboek...

Kip

Claartje Lindhout

In 'Kip' draait het uiteraard om het meest gegeten stukje vlees in Nederland en België. In dit boek staan 30 recepten met kip van onder meer eigen bodem... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (18 stemmen)

Gevulde kipfilet recept tips

Reacties op dit recept

  • DIENTJEVandaag alles in huis om dit eens te proberen! Ziet er lekker uit!

    reageren

  • RolieZest?

    reageren

  • Karin@Rolie... geraspte citroenschil

    reageren

  • AnnemiekO, dit was erg lekker! De ricottavulling was niet helemaal op en de rest was ook heel lekker op een toastje of een schijfje komkommer.

    reageren

  • melanieTip voor mensen met koemelk allergie? Wat vervang ik waardoor?

    reageren

  • OlgaBen verbaasd om te lezen hoe royaal er met zout en spek (1 plakje is ook genoeg) wordt omgegaan. En... met energie, voor 16 trostomaatjes de oven 13 min op 200 graden! (incl. voorverwarmen) Recept zal best lekker zijn ook met minder zout, spek en energie, toch?

    reageren

  • ThomIs een superlekker recept. Staat al een paar jaar op de menukaart van het restaurant op onze camping Domaine de La Gagere. Tot vreugd van onze gasten...

    reageren