Gevulde kipfilet met spinazie, kruiden en tomaat
- 2 personen
- 50 min
- waardering 8,7
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Gevogelte
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- olijfolie
- 300 g spinazie
- 2 bosjes basilicum
- 1 grote tomaat, in plakjes
- takjes rozemarijn
- citroen
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de kipfilets overlangs in tweeën. Leg ze op een plat vlak en leg er plasticfolie over. Klop met een plat vlak, bijvoorbeeld het lemmet van een groot mes, de filets platter zodat ze groter worden. Wrijf ze in met olijfolie en kruid met peper en zout.
Bak de spinazie in een goede scheut olijfolie. Voeg, als die geslonken is, het basilicum toe (ook in de bloemknopjes en de malse takjes zit veel smaak). Kruid met peper en zout.
Leg een laagje spinazie, een laagje tomaat en een takje rozemarijn tussen elke kipfilet en bind ze dicht met keukentouw. Zet ze 30 minuten in de oven.
Serveer de kipfilets met wat schijfjes citroen.
Extra benodigd
Plasticfolie, keukentouw
Tip
Als je rozemarijn tussen de filets meebakt, kan die niet verbranden. Maar de lekkerste rozemarijn krijg je door die even in olie te wentelen en de laatste 5 minuten mee te laten garen in de oven. De rozemarijn wordt dan heerlijk knapperig.
Kookboek
Het recept 'Gevulde kipfilet met spinazie, kruiden en tomaat' is afkomstig uit het kookboek...
Puur genieten
Pascale Naessens
Na het succes van de boeken 'Mijn pure keuken 1' en 'Mijn pure keuken 2' grijpt Pascale Naessens terug naar eenvoudige, snelle, maar vooral ook... lees verder
© Uitgeverij Lannoo