Gemarineerde kippendijen uit de oven
- 4 personen
- 40 min
- waardering 8,5
- Hoofdgerecht
- Thais
- Gevogelte
Ingrediënten
- ½ bosje koriander met wortels
- 190 ml zoete chilisaus
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 theelepel fijn geraspte verse gember
- 24 blaadjes Thais basilicum (naar wens)
- 3 kaffir-limoenblaadjes, superfijn gesneden
- 1 theelepel zoutvlokken
- ½ theelepel sesamolie (naar wens)
- 8 kippendijfilets, zonder vel
Voorbereiden
Schraap de korianderwortels schoon en spoel ze af. Hak de wortels en steeltjes fijn en leg de blaadjes opzij voor de garnering.
Meng alle ingrediënten - behalve het korianderblad en de kip - in een kom. Wrijf de kip goed in met de marinade. Laat de kip 2 uur of een nacht rusten in de koelkast.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Leg de kip met de marinade in een grote ovenschaal en zet die 25-35 minuten in de oven. Controleer na 25 minuten: de kip moet kleverig zijn met donkere gekaramelliseerde plekjes. Als de kip nog een beetje bleek ziet, zet de oventemperatuur dan hoger en laat de kip nog 10 minuten verder bruinen.
Serveer direct met de korianderblaadjes en eventueel nog wat Thais basilicum erover.
Deze kip is de volgende dag ook nog waanzinnig lekker, zó of op een stokbroodje, of in een wrap met verse tuinkruiden.
Kookboek
Het recept 'Gemarineerde kippendijen uit de oven' is afkomstig uit het kookboek...
Matt Preston's Kookboek
Matt Preston
'Matt Preston's Kookboek' is het derde kookboek van Matt Preston, na 'Matt Preston's 100 beste recepten' en 'Fast, Fresh & Unbelievably delicious'. Matt... lees verder
© Kosmos Uitgevers