Gemarineerde kippendijen uit de oven

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 8,5
  • Hoofdgerecht
  • Thais
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • ½ bosje koriander met wortels
  • 190 ml zoete chilisaus
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel fijn geraspte verse gember
  • 24 blaadjes Thais basilicum (naar wens)
  • 3 kaffir-limoenblaadjes, superfijn gesneden
  • 1 theelepel zoutvlokken
  • ½ theelepel sesamolie (naar wens)
  • 8 kippendijfilets, zonder vel

Voorbereiden

Schraap de korianderwortels schoon en spoel ze af. Hak de wortels en steeltjes fijn en leg de blaadjes opzij voor de garnering.

Meng alle ingrediënten - behalve het korianderblad en de kip - in een kom. Wrijf de kip goed in met de marinade. Laat de kip 2 uur of een nacht rusten in de koelkast.

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Leg de kip met de marinade in een grote ovenschaal en zet die 25-35 minuten in de oven. Controleer na 25 minuten: de kip moet kleverig zijn met donkere gekaramelliseerde plekjes. Als de kip nog een beetje bleek ziet, zet de oventemperatuur dan hoger en laat de kip nog 10 minuten verder bruinen.

Serveer direct met de korianderblaadjes en eventueel nog wat Thais basilicum erover.

Deze kip is de volgende dag ook nog waanzinnig lekker, zó of op een stokbroodje, of in een wrap met verse tuinkruiden.

Kookboek

Het recept 'Gemarineerde kippendijen uit de oven' is afkomstig uit het kookboek...

Matt Preston's Kookboek

Matt Preston

'Matt Preston's Kookboek' is het derde kookboek van Matt Preston, na 'Matt Preston's 100 beste recepten' en 'Fast, Fresh & Unbelievably delicious'. Matt... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (30 stemmen)

Kip oven recept tips

Reacties op dit recept

  • CaroleHeerlijk verfijnd kipgerecht, niet al te pittig en zeer makkelijk te maken :-) Zeker voor herhaling vatbaar! Kon alleen geen limoenblaadje krijgen dus had citroengras gekocht en fijn gemaald, prima alternatief denk ik.

    reageren

  • KeesErg lekker recept! De volgende keer maken we meteen een dubbele hoeveelheid voor de volgende dag.

    reageren

  • SantjeHemels lekkere kip, dit wordt een blijvertje!

    reageren

  • theaHeerlijk recept, alhoewel ik gewone basilicum heb gebruikt ipv thaise, die kon ik bij ons in de supermarkt niet vinden, maar was evengoed heerlijk.

    reageren

  • WesselienEen toprecept, waarbij ik nog bij de marinade het sap van een halve citroen en wat gembersiroop heb toegevoegd.

    reageren

  • EmielZiet er een smakelijk recept uit alleen moet er weer mordicus knoflook bij en dus is de natuurlijke smaak van de andere ingrediënten naar de knoppen. En zeg mij eens of knoflook dan zo gezond is: de adem stinkt, de stoelgang stinkt de urine stinkt, het zweet stinkt net of men is van binnenuit aan het rotten. Mijn part voor de hond maar die eet geen look.

    • MarionDan laat je het toch weg :)

    • ElisabethHa ha ha, wat een galbak die Emiel! Nou, echt een heerlijk recept!

    reageren

  • Jeannette Die Emiel zal zonder knoflook ook wel aan het verzuren zijn.

    reageren