Jamie Oliver: kip piri-piri
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,9
- Hoofdgerecht
- Overige keukens
- Gevogelte
Ingrediënten
- 4 grote kippendijen, met vel en bot
- olijfolie
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 6 takjes verse tijm
- koriander
- voor de piri-pirisaus
- 1 rode ui
- 4 teentjes knoflook
- 1 of 2 piri-piripepers
- 2 eetlepels zoet, gerookt paprikapoeder
- 2 citroenen
- 4 eetlepels wittewijnazijn
- 2 eetlepels worcestersaus
- een grote bos vers basilicum
Bereiden
Verhit de oven tot 200 ºC (gasovenstand 6). Zet een grote grillpan op hoog vuur.
Leg de kippendijen met het vel naar onderen op een plastic snijplank en maak een paar sneetjes in elk van de stukken vlees. Sprenkel er olijfolie over, strooi er zout en peper op en leg de dijen met het vel naar boven in de hete grillpan. Gril ze tot de onderkant mooi goudbruin is en keer ze dan om. Was je handen. Keer de stukken kip om.
Pel de rode ui en doe hem met de gepelde teentjes knoflook, de pepertjes (zonder steeltjes), het paprikapoeder, de geraspte schil van de citroenen en het sap van 1 citroen in de blender. Doe er de wittewijnazijn, de worcestersaus, een flinke snuf zout en peper, het basilicum en een scheutje water bij, en hak het mengsel tot een gladde saus.
Snijd de paprika's in reepjes en leg ze in de grillpan. Draai het vuur iets lager en houd de reepjes paprika continu in beweging.
Schenk de piri-pirisaus in een passende braadslede. Leg er de reepjes paprika op en schuif ze een beetje aan de kant. Leg er de stukken kip bij. Strooi er de takjes tijm over en zet de braadslede in het midden van de hete oven, ongeveer 10 minuten of tot ze gaar zijn.
Haal de kip uit de oven, strooi er een paar blaadjes koriander over en zet de braadslede op tafel.
Extra benodigd
Blender
Kookboek
Het recept 'Jamie Oliver: kip piri-piri' is afkomstig uit het kookboek...
Jamie in 30 minuten
Jamie Oliver
Jamie laat zien dat je binnen 30 minuten een fantastische, complete en verse maaltijd op tafel kunt zetten. 'Jamie in 30 minuten' bewijst dat dat met een paar handige... lees verder
© Kosmos Uitgevers. Beeld: David Loftus