Kip met onderhuidse truffel uit de oven
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 1 mooie kip
- 1 verse zwarte truffel (zwart of muskus) van ongeveer 30 g
- 75 g boter
Voorbereiden
Maak met je vingers heel voorzichtig het vel los van het vlees van borst en dijen.
Maak met een dunschiller heel fijne plakjes truffel en schuif die zonder ze te breken onder het kippenvel. Druk de huid aan, daar waar de plakjes truffel zitten.
Wikkel deze mooie kip in plasticfolie en laat hem minstens een nacht in de koelkast rusten. Twee dagen zou geweldig zijn.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Leg deze luxe kip in een niet te grote ovenschaal, zodat het vocht wordt opgevangen, smeer in met boter, bestrooi met een beetje peper en zout en zet in de oven. Zet de oven direct lager, op 180 °C en laat in 75 tot 90 minuten gaar worden, afhankelijk van de grootte van de kip.
Haal uit de oven en laat een kwartiertje afkoelen alvorens de kip aan te snijden. Dien op met aardappelgratin of eventueel een truffelpuree, maar in elk geval met boter.
Kookboek
Het recept 'Kip met onderhuidse truffel uit de oven' is afkomstig uit het kookboek...
Goede smaak
Trish Deseine
Een luxe cassette met zes kookboekjes en meer dan 140 recepten voor de echte fijnproever. Vijf van de zes receptenboekjes behandelen een culinaire
... lees verder © Uitgeverij Terra