Kippendijen met zoetzure uien uit de oven
bereiden
Ingrediënten
- 500 g kippendijen zonder been
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- ½ theelepel versgemalen zwarte peper
- 1 zoete ui, gesnipperd
- 250 ml witte wijn
- 1 blaadje laurier
- 1 kaneelstokje
- 1 eetlepel honing
- 2 eetlepels boter
Bereiden
Verwarm de oven voor op 225 °C.
Dep de kip droog met keukenpapier en meng ze met de knoflook, 1 theelepel grof zeezout en de peper.
Doe de ui met de wijn, het laurierblad, het kaneelstokje en een snufje zout in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat 15 tot 20 minuten inkoken tot de meeste vloeistof verdwenen is. Roer er de honing en de boter door.
Lepel het mengsel over de kip en zorg dat alles goed bedekt is. Doe de dijen, de uienmengeling en alle sappen op een met folie of bakpapier beklede bakplaat. Bak 25 minuten tot de kip doorbakken is en de uien boterzacht en gekaramelliseerd zijn.
Kookboek
Het recept 'Kippendijen met zoetzure uien uit de oven' is afkomstig uit het kookboek...
Vijftig tinten kip
FL Fowler
Een hilarisch kookboek als parodie op 'Vijftig tinten grijs'. Miss Chicken, een jonge scharrelkip, speelt de hoofdrol in deze grappige, soms zinderende
... lees verder © Uitgeverij LannooKip oven tips
Reacties op dit recept
- esther Dit is wel 1 van mijn favorieten. Ik laat de wijn weg maar smaakt ook erg goed.
- John Dit gerecht wordt hier met zekere regelmaat op tafel gezet. Heerlijk met gebakken aardappeltjes en een lekkere komkommersalade.