Eenvoudige kip tikka masala
- 4 personen
- 45 min
- waardering 8,5
- Hoofdgerecht
- Indiaas
- Gevogelte
Ingrediënten
- 1 eetlepel zonnebloemolie of een andere olie
- 2 uien, gesnipperd of in ringen
- 2 tenen knoflook, geperst of geraspt
- 5 cm verse gember, geraspt
- 6 kippendijfilets of 3 tot 4 kipfilets, in blokjes
- 4 eetlepels tikka masala pasta (glutenvrij, indien nodig)
- 1 blik à 400 g tomatenblokjes
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 150 ml room
- voor erbij
- gekookte witte rijst of naan (optioneel)
- chutneys naar keuze
- handvol koriander (optioneel)
Bereiden
Verhit de zonnebloemolie in een grote koekenpan en bak de uien op laag vuur 10 tot 12 minuten tot ze zachter zijn. Roer de knoflook en gember erdoor, bak ze 1 minuut mee en voeg de blokjes kip toe. Bak de kipblokjes tot ze beginnen te verkleuren.
Roer de tikka masala pasta erdoor, bak een paar minuten mee en voeg de tomatenblokjes, een half blikje water en de tomatenpuree toe. Stoof de kip tikka masala 15 tot 20 minuten, tot de saus ingedikt is en de kip door en door gaar is.
Schenk de room erbij, breng de saus aan de kook en haal de pan van het vuur.
Strooi de gescheurde korianderblaadjes over de curry, als je die gebruikt. Serveer de curry met witte rijst of naan en wat chutneys erbij.
Tips
Je kunt deze curry een paar dagen in de koelkast bewaren of maximaal 3 maanden in de vriezer. Voeg van tevoren geen room toe aan de curry als je hem ingevroren gaat bewaren. Wanneer je de curry wilt opdienen, ontdooi je de curry als hij bevroren is en warm je hem op tot hij door en door gloeiendheet is. De keukenthermometer zou 70 °C moeten aanwijzen. Roer de room erdoor voordat je de curry serveert.
Opmerking
Volgens vele polls op Snapchat is kip tikka masala een van de favoriete maaltijden in Groot-Brittannië. Je kunt mijn simpele variant van deze populaire curry in minder dan 45 minuten in elkaar draaien. Alhoewel kip tikka masala zijn wortels heeft in de Indiase keuken, wordt aangenomen dat het gerecht zijn oorsprong vindt in Groot-Brittannië dankzij de immigrantengemeenschap uit Zuid-Azië. Voel je vrij om de curry te serveren bij al je favoriete Indiase bijgerechten en smaakmakers. Ik ben geneigd te gaan voor witte rijst en naan.
Het recept 'Eenvoudige kip tikka masala' is afkomstig uit het kookboek Tinned Tomatoes van Samuel Goldsmith. © Good Cook