Kip met champignons in crème fraîche
- 4 personen
- 35 min
- waardering 8,1
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Gevogelte
Ingrediënten
- 1 kip van 1¼ kg, in stukken
- olie
- klontje boter
- 400 g champignons, in plakjes
- 3½ eetlepel calvados
- 500 ml dikke crème fraîche
Bereiden
Bestrooi de stukken kip met zout en peper. Verhit 1 eetlepel olie en de boter in een braadpan. Bak de stukken kip rondom bruin. Keer regelmatig om. Voeg 2 eetlepels water toe en dek de pan af. Braad de kip ca. 15 minuten op matig vuur.
Verhit 1 eetlepel olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de champignons enkele minuten.
Haal de stukken kip uit de pan wanneer ze gaar zijn. (Prik daartoe met een scherpe vleespen diep in de stukken kip. Wanneer de vleessappen helder zijn, is de kip gaar.)
Verwarm de calvados in een kleine pan, schenk over de kip en flambeer snel. Doe de crème fraîche in de braadpan en verwarm al roerend op matig vuur. Schep de kip terug in de braadpan, voeg de champignons toe, strooi er peper over en meng goed. Serveer de kip direct uit de pan.
Kookboek
Het recept 'Kip met champignons in crème fraîche' is afkomstig uit het kookboek...
Melk, yoghurt & room
Laurence & Gilles Laurendon
Maak met melk, room, kwark, yoghurt zowel traditionele als verrassende gerechten. De recepten in dit boek zijn zoet én hartig, zoals: roerei met Parmezaanse... lees verder
© Uitgeverij Terra