Gestoofde kip in zoete ketjap (ayam ketjap)
- 4 personen
- 50 min
- waardering 8
- Hoofdgerecht
- Indonesisch
- Gevogelte
Ingrediënten
- 4 eetlepels olie
- 500 g kippendijen, in blokjes gesneden
- 8-10 eetlepels ketjap manis
- 3 cm djahé (gember), geschild) of 1 theelepel gemberpoeder
- 1 serehstengel, gekneusd en in een knoop gelegd
- sap van 1 citroen
- voor de boemboe
- 3 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 1 lombok
- 1 theelepel ketumbar
- ½ theelepel kruidnagelpoeder
- 3 cm laos, geschild of 1 theelepel poeder
Bereiden
Maak eerst de boemboe. Wrijf in een tjobeh of maal in de foodprocessor de sjalot, knoflook, lombok, ketumbar, kruidnagel en laos fijn tot een gladde boemboe.
Verhit 2 eetlepels olie in een wok en bak de kip mooi bruin. Haal de kip uit de wok. Verhit 2 eetlepels olie in de wok en bak hierin de boemboe enkele minuten. Voeg dan de ketjap toe en de gebakken kip. Voeg de djahé en de serehstengel toe en meng al bakkend alles goed door elkaar.
Voeg het citroensap toe en zet het vuur laag. Laat de kip minimaal 30 minuten sudderen in de saus: hoe langer hoe beter. Als de kip droog bakt, voeg dan gewoon 1 eetlepel ketjap toe met hooguit 2 eetlepels water. Langzaam-langzaam!
Kookboek
Het recept 'Gestoofde kip in zoete ketjap (ayam ketjap)' is afkomstig uit het kookboek...
Bartje Boemboe
Bart Eijken & Jojo Keller
Boemboe's zijn het geheim van de Indonesische keuken. Ze geven elk gerecht een bijzonder, eigen karakter. In de winkel van Bartje Boemboe... lees verder
© Aerial Media Company