Gevlinderde Dijon-kip
- 6 personen
- 60 min
- waardering 8,5
- Hoofdgerecht
- Frans
- Gevogelte
Ingrediënten
- 2 boerenkippen van 1 kg per stuk
- 100 g Dijonmosterd
- 100 ml olijfolie
- 3 eetlepels rodewijnazijn
- 5 takjes tijm/rozemarijn/oregano, gerist en gesneden
Bereiden
Leg de kip met de borst naar beneden op een plank en knip met een goede keukenschaar de ruggengraat uit de kip door deze aan beide kanten los te knippen. Als je de kip nu openvouwt zie je een soort wit stuk bot zitten, dit is het borstbeen. Als je het borstbeen een stukje insnijdt met een scherp mes kun je met je vingers het borstbeen eruit wippen (even met de vingers onder het been wroeten). De kip is nu klaar voor verdere bereiding. Als je bbq niet groot is zou ik de kip nog een keer doormidden snijden.
Stook de BBQ naar de juiste temperatuur/ hoogte (warm|200 °C|2) en plaats een plate setter. Verpak twee bakstenen in aluminiumfolie en verwarm ze voor op de BBQ.
Meng de dijonmosterd, olijfolie, rodewijnazijn, kruiden, zout en peper en wrijf de kippen er aan beide kanten mee in.
Leg de kippen met het vel op het rooster en leg de bakstenen op de borsten.
Gril de kippen 15 minuten op de velzijde. Draai om en gril ook de 'binnenkant'. Controleer na 30 minuten de kerntemperatuur op het dikste stuk van de kip (vaak is dit de bout, ik zou 72 °C aanhouden).
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Opmerking
Een kippetje met mosterd van de grill, hoe moeilijk kan het zijn. Hahaha. Nou ik ken er weinig die het echt goed, sappig en smaakvol kunnen maken. Pollos al ast van de overdekte markt in Rosas (Catalonië) is een topper, maar zonder mosterd, ga er maar aan staan.
Kookboek
Het recept 'Gevlinderde Dijon-kip' is afkomstig uit het kookboek...
De BBQ-atlas
Julius Jaspers
Van Alaska tot Zuid-Afrika overal in de wereld wordt er gebarbecued. Overal met eigen ingrediënten en op eigen wijze. In 'De BBQ-atlas' laat Julius Jaspers zien hoe divers barbecueën kan zijn. In meer dan 150 recepten neemt hij je de hele wereld... lees verder
© Carrera Culinair