Hete kip BLT
- 4 personen
- 35 min
- waardering 7,9
- Hoofdgerecht
- Amerikaans
- Gevogelte
Ingrediënten
- 2 grote rode chilipepers, gehakt
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- handvol platte peterselieblaadjes, grof gehakt
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 grote kipfilets, doormidden gesneden
- 4 plakken doorregen bacon
- 4 zachte witte broodjes
- mayonaise
- 2 grote handenvol rucola
- 2 tomaten, in dunne plakjes
Voorbereiden
Doe chilipepers, knoflook en peterselie in een kleine keukenmachine en mix het. Doe de olie erbij en klop tot alle ingrediënten zijn fijngehakt en gelijkmatige spikkels door de olie vormen. Doe de kip in een nauwsluitende non-metallische schaal en schenk de marinade erover. Dek af en zet 3 tot 6 uur of een dag tevoren in de koelkast.
Bereiden
Haal de kip 20 minuten voor bereiding uit de koelkast. Leg de gehalveerde kipfilets op een snijplank en wikkel elk in een plak bacon.
Verhit de bakplaat van de barbecue matig, druppel er een beetje olijfolie op en vet hem licht in met een kwastje. Leg de kipfilets op de bakplaat en bak ze 10 minuten. Misschien moet de temperatuur worden bijgesteld om de filets de gehele baktijd zachtjes te laten sissen en let op dat de bacon niet verbrandt. Duw de dikste delen van de filet een aantal keren met een platte metalen spatel tegen de bakplaat. Keer de filets om en bak nog eens 10 minuten. Haal ze van de bakplaat en laat 5 minuten op een bord rusten.
Serveer de kip als een BLT-burger, in het broodje, besmeerd met mayonaise en belegd met rucola en tomaat.
Extra benodigd
Keukenmachine, barbecue
Opmerking
'Deze kip is een perfecte variatie op de goeie ouwe bacon, lettuce, tomato, oftewel BLT-burger. Ook hierbij geldt dat ik de filet op een matig vuur braad, zodat het vlees niet te droog wordt, waar kip nogal de neiging toe heeft.' - Ross Dobson
Kookboek
Het recept 'Hete kip BLT' is afkomstig uit het kookboek...
No-nonsense barbecueën
Ross Dobson
Dit boek met 100 no-nonsense recepten is alles wat je nodig hebt om te barbecueën. Met zijn verrukkelijke selectie simpele grill- en bakplaatrecepten, prachtige... lees verder
© Unieboek