Hete kip BLT

4 personen
voorbereiden
bereiden
wachten

waardering 7,9obv 26 waarderingen

Ingrediënten

  • 2 grote rode chilipepers, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • handvol platte peterselieblaadjes, grof gehakt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 grote kipfilets, doormidden gesneden
  • 4 plakken doorregen bacon
  • 4 zachte witte broodjes
  • mayonaise
  • 2 grote handenvol rucola
  • 2 tomaten, in dunne plakjes

Voorbereiden

Doe chilipepers, knoflook en peterselie in een kleine keukenmachine en mix het. Doe de olie erbij en klop tot alle ingrediënten zijn fijngehakt en gelijkmatige spikkels door de olie vormen. Doe de kip in een nauwsluitende non-metallische schaal en schenk de marinade erover. Dek af en zet 3 tot 6 uur of een dag tevoren in de koelkast.

Bereiden

Haal de kip 20 minuten voor bereiding uit de koelkast. Leg de gehalveerde kipfilets op een snijplank en wikkel elk in een plak bacon.

Verhit de bakplaat van de barbecue matig, druppel er een beetje olijfolie op en vet hem licht in met een kwastje. Leg de kipfilets op de bakplaat en bak ze 10 minuten. Misschien moet de temperatuur worden bijgesteld om de filets de gehele baktijd zachtjes te laten sissen en let op dat de bacon niet verbrandt. Duw de dikste delen van de filet een aantal keren met een platte metalen spatel tegen de bakplaat. Keer de filets om en bak nog eens 10 minuten. Haal ze van de bakplaat en laat 5 minuten op een bord rusten.

Serveer de kip als een BLT-burger, in het broodje, besmeerd met mayonaise en belegd met rucola en tomaat.

Extra benodigd

Keukenmachine, barbecue

Opmerking

'Deze kip is een perfecte variatie op de goeie ouwe bacon, lettuce, tomato, oftewel BLT-burger. Ook hierbij geldt dat ik de filet op een matig vuur braad, zodat het vlees niet te droog wordt, waar kip nogal de neiging toe heeft.' - Ross Dobson

Kookboek

Het recept 'Hete kip BLT' is afkomstig uit het kookboek...

No-nonsense barbecueën

Dit boek met 100 no-nonsense recepten is alles wat je nodig hebt om te barbecueën. Met zijn verrukkelijke selectie simpele grill- en bakplaatrecepten, prachtige

... lees verder

© Unieboek

Kip tips

Reacties op dit recept

  • brigitte Ga het proberen.
  • Ton Lijkt mij lekker, ga het klaarmaken morgen.
  • leonie Dit recept wil ik graag uit proberen,want het lijkt me heerlijk.
    Het lijkt me wel raadzaam biologische kip te kopen,want je hoort zoveel negatieve berichten over kip. Graag reacties, zodat ik minder negatief over kip kan worden.
  • Annie Oppasen zeker voor de plofkip, de kilo knaller, die hebben een afschuwelijk kort leven, en zeer slechte voeding gehad, om snel geslacht te kunnen worden, zelf ben ik vegetarier en eet dus geen vlees, maar mocht ik het wel eten, dan zou ik ten alle tijden, voor biologisch vlees kiezen, misschien wat duurder, maar wel lekkerder, en het dier heeft een goed en gezond leven gehad. Succes vr.gr. v.Juli
    • J.B. Lekker belangrijk
  • Patrick Ook zonder keukenmachine en barbecue zeer smakelijk, mede dankzij m'n profi koksmes, kipfilet in de lengte door, geen probleem, en de peterselie piepklein snijden, niet gietbaar, maar smeerbaar!!