Kip in het pannetje

  • 4 personen
  • 90 min
  • waardering 8,2
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Gevogelte

bevat per portie

  • 520 kcal
  • 35 g eiwit
  • 39 g vet
  • 8 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 biologische kip
  • 2 eetlepels mosterd
  • 75 g boter
  • 100 ml witte wijn
  • 100 g spekblokjes
  • 2 aardappelen, in kleine blokjes
  • 1 winterwortel, in stukjes
  • 1 prei, in stukjes
  • 2 theelepels tijm
  • 3 eetlepels peterselie, fijngehakt

Bereiden

Wrijf de kip in met mosterd, zout en peper. Verhit de boter in een braadpan en bak de kip rondom bruin. Schenk de wijn langs de rand van de pan erbij. Stoof de kip met het deksel schuin op de pan in ca. 1 uur gaar. Keer de kip regelmatig.

Bak de spekjes in een koekenpan zachtjes uit. Schep de aardappel en wortel erdoor en bak ze zachtjes bruin. Bak ook de prei en tijm ca. 3 minuten zachtjes mee. Schep het spek-groentemengsel langs de kip en stoof het geheel nog ca. 15 minuten heel zachtjes. Schep op het laatste moment de peterselie erdoor.

Bron

Het recept 'Kip in het pannetje' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Ekaterina Kondratova | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (14 stemmen)

Kip recept tips

Reacties op dit recept

  • r jWij hebben dit recept gemaakt en ik kan het iedereen aanbevelen. Het was heerlijk.

    reageren

  • JennyDan ga ik het zeer zeker ook klaarmaken... Mogen het ook kippenbouten zijn?

    reageren

  • ElsEcht heerlijk! Makkelijk te maken, echt smullen. Ik gebruik kipkarbonades met vel, gaat prima.

    reageren