Kip in het pannetje
bereiden
Bevat per portie
520 kcal
35 g eiwit
39 g vet
8 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 biologische kip
- 2 eetlepels mosterd
- 75 g boter
- 100 ml witte wijn
- 100 g spekblokjes
- 2 aardappelen, in kleine blokjes
- 1 winterwortel, in stukjes
- 1 prei, in stukjes
- 2 theelepels tijm
- 3 eetlepels peterselie, fijngehakt
Bereiden
Wrijf de kip in met mosterd, zout en peper. Verhit de boter in een braadpan en bak de kip rondom bruin. Schenk de wijn langs de rand van de pan erbij. Stoof de kip met het deksel schuin op de pan in ca. 1 uur gaar. Keer de kip regelmatig.
Bak de spekjes in een koekenpan zachtjes uit. Schep de aardappel en wortel erdoor en bak ze zachtjes bruin. Bak ook de prei en tijm ca. 3 minuten zachtjes mee. Schep het spek-groentemengsel langs de kip en stoof het geheel nog ca. 15 minuten heel zachtjes. Schep op het laatste moment de peterselie erdoor.
Het recept 'Kip in het pannetje' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Ekaterina Kondratova | Shutterstock.com
Kip tips
Reacties op dit recept
- r j Wij hebben dit recept gemaakt en ik kan het iedereen aanbevelen. Het was heerlijk.
- Jenny Dan ga ik het zeer zeker ook klaarmaken... Mogen het ook kippenbouten zijn?
- Els Echt heerlijk! Makkelijk te maken, echt smullen. Ik gebruik kipkarbonades met vel, gaat prima.