Kip met mango uit Réunion

4 personen
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olie
  • 1 kip, in 8 stukken
  • 1 grote rode ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 6 cm geschilde gember, grof gehakt
  • 2 kleine chilipepers, fijngehakt
  • versgeraspte nootmuskaat
  • 3 snufjes gemalen kruidnagel
  • 2 grote rijpe tomaten, ontveld, in stukjes
  • 1 rijpe mango, geschild, pit verwijderd, in grote stukken
  • 2 eetlepels koriander, gehakt

Bereiden

Verhit de olie in een grote, brede pan. Voeg de stukken kip toe en bak ze op hoog vuur rondom bruin. Schep aan het eind de ui aan de zijkant in de pan en bak hem ook bruin.

Gebruik een vijzel om de knoflook, gember en chilipeper tot een puree te stampen en doe die in de pan. Bestrooi de stukken kip rondom met zout en peper en flink wat versgeraspte nootmuskaat. Strooi de kruidnagel over de ui.

Doe de tomaten in de pan en roer. Druk de stukken tomaat rond de kip op de bodem van de pan. Dek de pan af, zet het vuur laag en laat alles ongeveer 30 minuten pruttelen. Controleer regelmatig of er niets aanbakt; ik vind het lekker als de kip een beetje wordt geroosterd. Keer de stukken kip tussendoor 1 of 2 maal.

Doe de mango in de pan. Roer hem voorzichtig door de saus en schep hier en daar wat saus over de kip. Dek de pan af en stoof het gerecht 15 minuten op laag vuur, tot de kip donkerbruin en zacht is en de mango heel zacht is en uit elkaar valt. Voeg zo nodig een drupje water toe om te voorkomen dat er iets aanbakt en om wat saus te maken. Bestrooi alles met de koriander en haal de pan van het vuur.

Laat hem afgedekt ongeveer 10 minuten staan, voordat je de kip warm of op kamertemperatuur serveert.

Extra benodigd

Vijzel

Kookboek

Het recept 'Kip met mango uit Réunion' is afkomstig uit het kookboek...

De Franse wereldkeuken

Tessa Kiros laat je kennismaken met de vele verschillende smaken van de Franse wereldkeuken. Naast de Provence en Normandië maakt ze

... lees verder

© Uitgeverij Terra

Kip tips