Kip tikka masala

  • 4 personen
  • 55 min
  • waardering 7,9
  • Hoofdgerecht
  • Indiaas
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 4 eetlepels Griekse yoghurt of een andere dikke yoghurtsoort
  • het sap van 1½ limoen
  • 3 theelepels geschilde en fijngehakte verse gemberwortel
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel garam masala
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 4 kipfilets, elk ongeveer 125 g, in blokjes van 3 cm
  • 5 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 5 groene gemalen kardemompeulen
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • ½ theelepel geelwortel
  • ½ theelepel gemalen chilipeper
  • 500 g tomaten, gepeld, zaadjes verwijderd, in blokjes gesneden
  • 1 groene chilipeper, in dunne plakjes
  • 125 ml slagroom
  • ¼ theelepel garam masala
  • het sap van ½ citroen

Voorbereiden

Doe de yoghurt in een zuurbestendige kom en schep er het limoensap, 2 theelepels gember, de komijn, garam masala en het paprikapoeder door. Schep de blokjes kip door de marinade, dek af en zet 1 tot 7 uur in de koelkast.

Bereiden

Verwarm de grill voor. Neem de kip uit de marinade. Laat overtollige marinade uitlekken en doe de kip in een schaal. Strooi er wat zout over en besprenkel met 2 eetlepels zonnebloemolie. Schep goed om. Schik de kip in een laag op een met aluminiumfolie beklede grillpan. Schuif hem vlak onder de hete grill en grilleer 3 minuten aan elke kant, waarbij u de blokjes een keer omdraait, tot ze bruin zijn.

Verhit voor de masalasaus de overgebleven 3 eetlepels zonnebloemolie in een pan op een matig vuur. Voeg de ui, knoflook en de overgebleven theelepel gember toe en laat onder regelmatig omscheppen 4-5 minuten bakken, of tot de ui zacht is. Schep er de gemalen kardemom, komijn, koriander, geelwortel en chilipeper door en roerbak 2 minuten. Voeg de tomaten toe en laat onder regelmatig omscheppen 5-8 minuten sudderen tot de olie van de tomatensaus is gescheiden. Voeg de verse chilipeper, slagroom en 125 ml water toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 8-10 minuten sudderen tot het mengsel een romige saus wordt. Schep er de blokjes gare kip en de garam masala door. Breng op smaak met zout en laat 8-10 minuten sudderen tot de kip is doorgewarmd. Roer er het citroensap door. Dien onmiddellijk op en geef er warm naanbrood of pitabroodjes bij.

Extra benodigd

Grillpan, aluminiumfolie

Kookboek

Het recept 'Kip tikka masala' is afkomstig uit het kookboek...

Uit eten in Londen

Sybil Kapoor

Met een schat aan schitterende kleurenfoto's en overheerlijke recepten is dit boek de neerslag van de vele geneugten van het Londense leven: het boek... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (17 stemmen)

Kip recept tips

Reacties op dit recept

  • JoyceKlinkt goed! Ik ga hem gauw maken. Trouwens: complimenten voor de site. Echt mooi, met geweldige recepten! Dank hiervoor!

    reageren

  • theaZalm marineren in tikka masala, daarna kort bakken op hoog vuur. Geweldig mooie site!.

    reageren

  • jannyHeb voor het eerst kip tika masala in Londen gegeten, ben benieuwd of dit recept net zo lekker is, ga het zeker proberen, alleen wel veel soorten kruiden nodig.

    reageren